Vírusírtó Blog

Kétszeres bajnok a G DATA

2019.02.27. 09:38 G Data

double-champions-kiemelt.jpgKét kategóriában is az élen végzett a G DATA a Professional User Rating: Security Solutions 2019 (PUR-S) felmérésben, így az e-mail security és a malware protection kategóriákban is megkapta a bajnoki címet. A vállalati felhasználók megkérdezésével végzett felmérés szerint a G DATA megbízható IT biztonsági megoldás szállító.


A német e-mail biztonsági piac dinamikusan fejlődik, így sok gyártó nyújt megoldást a kártevők és a levélszemét kiszűrésére. A PUR felmérésben vizsgált 40 megoldásból 26 e-mail biztonsági gyártó megoldása került be a jól teljesítők közé, ezekből pedig a G DATA a bajnoki kategóriába került.


A kártevővédelmi megoldások között a G DATA szintén a bajnoki kategóriába került, 8 másik jól teljesítő versenytárs közé. A vizsgált 30 megoldás közül csak 9 szerepelt ilyen kiemelkedően. A piac érettségét mutatja, hogy a technológiák kidolgozói között a multinacionális cégek mellett közepes szintű regionális szereplők is vannak.


A PUR-S felmérést 2000 vállalati felhasználó megkérdezésével végezték el, immár második alkalommal. A kutatásban az IT biztonsági szolgáltatások gyártóit és megoldásaikat 60 kritérium szerint 14 alkategóriában rangsorolták. A felmérést végző Techconsult elemzése szerint a G DATA két bajnoki címe az e-mail biztonság és a kártevővédelem területén azt mutatja, hogy a német vállalat megbízható IT biztonsági szállító. A G DATA termékek felhasználóinak elégedettsége még a tavalyi felmérés eredményeihez képest is növekedett.


A G DATA ügyfelei magasra értékelik a cég innováció-, ár- és referenciamodelljét, valamint növekvő termékportfólióját. A G DATA termékeit a Techconsult azoknak a felhasználóknak ajánlja, akik a kártevővédelem és az e-mail biztonság területén stabil, megbízható, európai szintű adatvédelmi politikával rendelkező partnert keresnek.


Interjú a G DATA alapítójával


kai-figge.jpg


Kai Figge egyike azoknak a társalapítóknak, akik 1985-ben egy garázsból elindították a G DATA-t, a világ első vírusvédelemmel foglalkozó cégét. Az alábbi interjúban a szakember a PUR-S 2019-es felmérés eredményeit kommentálta, valamit a kártevők elleni védelem és e-mail biztonság helyzetéről beszélt.


– Gratulálunk az eredményekhez, olvasatunkban ez azt jelenti, hogy a tavalyi helyezés sem volt véletlenül. Milyen erőfeszítésekkel sikerül megtartani ezt a magas minőséget?


– Köszönöm! Különösen boldoggá tesz, hogy két kategóriában is bajnoki helyezést értünk el idén. Megelőzzük a versenytársainkat, főleg a rendkívül fontos e-mail biztonság kategóriában. A különböző szegmensekből származó ügyfeleinkre mindig kiemelten odafigyelünk, elégedettségük és védelmük legfontosabb céljaink közé tartoznak. A kétszeres bajnoki cím visszajelzés arról, hogy minőségi munkát végzünk.


– Idén első alkalommal az e-mail biztonság terén is díjazott lett a G DATA megoldása. Ez meglepte Önöket?


– Az e-mail biztonság mindig is a kártevők elleni védelem hatékony összetevője. Ennek megfelelően az e-mail gateway biztonsága a csatolmányban vagy linkben rejtett fenyegetettségek elleni védelem első számú komponense. A zsarolóvírusok összetettek, rendszerfájlok mögé bújnak el, így minimális erőfeszítés szükséges részükről ahhoz, hogy áttörjék egy számítógépes rendszer védelmét. Ha ez sikeres, az egész rendszert titkosítják. Ennek megelőzésére a G DATA egy sor proaktív védelmi technológiát kínál, mely az ismeretlen kártevők ellen is hatékonyan véd. A díj nem lepett meg bennünket, de az igen, hogy rajtunk kívül más hagyományos gyártó nem került be a bajnoki kategóriába.


– Mi különbözteti meg a G DATA-t más vírusvédelmi gyártóktól?


– Sohasem volt ennyi támadás a személyes adatok és a kisvállalatok ellen, mint manapság. Német vállalatként a G DATA a szigorú német törvények szerint működik. Ezért kampányunkban is hangsúlyozzuk, hogy az adatok Németországban maradnak. Ez megnyugtatja ügyfeleinket: nemcsak a szigorú német törvényeknek felelünk meg, hanem az Európai Adatvédelmi Rendelet (közismert nevén GDPR) szerint dolgozunk. Már 2011-ben csatlakoztunk az önkéntes No backdoor – vagyis nincs hátsó ajtó – programhoz, melyet a TeleTrust kezdeményezett. Ebben a G DATA önként vállalta, hogy a termékeiben megtalált esetleges biztonsági hibákat nem fedi fel egyetlen titkosszolgálat előtt sem, és nem küld nekik át semmilyen adatot. Visszautasítjuk az együttműködést a titkosszolgálati ügynökségekkel. Továbbá a versenypiacon egyedüliként biztonsági megoldásainkat kizárólag Németországban fejlesztjük.


– Milyen területre, innovációra összpontosít a G DATA az idén?


– A Deep Ray új generációs technológiánk a mesterséges intelligenciát veti be a kártevők elleni harcba. Ez a jelenlegi kutatás-fejlesztési tevékenységünk fókusza. Öntanuló algoritmusokat és neurális hálózatokat vetünk be a folyamatosan megjelenő új kártevővariánsok ellen. Fenntartjuk a rétegszemléletű megoldások fejlesztését, és a védelmet nem egyetlen layerben valósítjuk meg, hanem egy sor különböző védelmi technológiát egyesítünk megoldásainkban.


A gyártók rangsora a PUR-S 2019 felmérésben


g_data_techconsult_pur_security_solutions-research_note_en-2.png

E-mail biztonsági megoldások rangsorolása (Professional User Rating:
Security Solutions 2019 (PUR-S))


g_data_techconsult_pur_security_solutions-research_note_en-4.png

Kártevővédelmi megoldások rangsorolása (Professional User Rating:
Security Solutions 2019 (PUR-S))

Tetszett a bejegyzés? Lájkolj minket a Facebookon!

Írj kommentet

A bejegyzés trackback címe:

https://virusirto.blog.hu/api/trackback/id/tr4914656857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Értesülj az új átverésekről a Facebookon!

Címkék

adatbiztonság (1) adathalászat (10) adatvédelem (36) Adobe (1) alkalmazás (13) amazon (1) android (36) android market (1) anonymus (1) apple (8) arcfelismerés (2) arcfelismerési technológia (1) átverés (41) Audi (1) bank (1) BankGuard (1) bankkártya (4) biometrikus azonosító (1) bitcoin (1) biztonság (21) blizzard (1) botnet (1) bouncer (1) celeb (1) cenzúra (1) chat (1) Chrome (1) cnn (1) csalás (8) csoport (1) cyberbullying (1) ddos (1) dnt (1) domén (1) e-book (1) e-mail (1) email (4) emoji (1) engedély (1) esemény (1) EU (1) europol (3) Facebook (10) facebook (129) Facebook hangulatjelek (1) fbi (3) felhő (1) felmérés (17) féreg (2) fiók (1) Flame (1) foci (1) frissítés (1) gdata (1) geotagging (2) Gmail (1) google (9) gps (1) gyermek (2) G Data (35) G data (3) g data (6) G Data BankGuard (1) G Data jelszómenedzser (1) G Data TotalProtection (1) hack (2) hacker (36) híresség (1) hoax (1) Hotmail (1) hozzáférés (2) hummer (1) idővonal (2) információbiztonság (2) instagram (4) intel (1) internet (4) internetbiz (1) internetbiztonság (62) ios (1) iOS (2) ipari kémkedés (1) jelszó (2) Jelszókezelő (1) jogok (3) kártevő (47) katasztrófa (1) kémkedés (1) kémprogram (1) keresés (1) kéretlen program (1) kiberbűnözés (2) kiberháború (3) kínai közösségi média (1) komment (1) közösségi média (1) közösségi portál (1) kriptobányászat (1) lájk (1) like (4) linux (1) Linux (1) mac (1) macintosh (1) maya (1) média (1) megosztás (6) metaadat (1) Microsoft (2) mobiltelefon (5) napló (1) Nigéria (3) okosóra (1) okostelefon (2) olimpia (1) online (3) online bankolás (1) Online bankolás (1) Ötven Cent Csoport (1) password (1) phising (1) Pokémon Go (1) Popcorn TIme (1) poszt (1) ransomware (13) rendőrség (2) rootkit (1) sérülékenység (9) skype (2) Skype (1) smart tv (5) spam (10) személyi (3) születésnap (1) szülői felügyelet (1) tartalomszűrés (1) tartózkodási hely (1) ThyssenKrupp (1) törlés (1) torrent (3) trójai (19) twitter (1) update (1) usb (5) vásárlás (1) védelem (2) végítélet (1) videó (1) vírus (2) virusirtó (1) vírusirtó (12) VirusTotal (1) visszaélés (1) Vista (1) vízjel (1) vodafone (1) warcraft (1) Weibo (1) whatsapp (1) wifi (3) windows (1) Windows (2) wordpress (1) World of Warcraft (1) WoW (1) Yahoo (1) Yahoo! (1) zaklatás (1) Zeus (1) zsaroló kártevő (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása