Vírusírtó Blog

Önmegsemmisítő Facebook- és Twitter-üzeneteket és fotókat kínál a Dstrux

2015.02.20. 10:00 G Data

title160_4.jpgEgy cég, amely az üzleti dokumentumok biztonságba helyezésével foglalkozik, egy „Mission: Impossible” jellegű önmegsemmisítő funkció bevezetésével ugyanezt a technológiát hozza el a közösségi hálózatokon folytatott személyes adatok cseréjéhez.


A Dstrux olyan felhő alapú szolgáltatást kínál, amely lehetővé teszi a dolgozóknak, hogy táblázatokat vagy más érzékeny üzleti dokumentumokat osszanak meg a weben keresztül, de mégis irányításuk alatt tarthatják a fájlokat.

 

Ezeket a dokumentumokat nem lehet kinyomtatni, elmenteni, másolni vagy képernyőfelvételt készíteni róluk. A küldő még egy időlimitet is beállíthat a dokumentumok megtekintésére. Ahogy lejár az idő, a fájl eltűnik. Most a New York-i startup cég ugyanezt próbálja bevezetni a közösségi hálózatok vonatkozásában. A felhasználók kontroll alatt tarthatják, hogy ki láthatja megosztásukat, legyen az nyaralási fotó vagy egy kép a gyermekükről.


A Facebookon vagy Twitteren történő közvetlen megosztás helyett a Dstrux közvetítőként lép fel és hosztolja a képet vagy üzenetet. A szolgáltatás generál egy nyilvános linket, amelyre a Facebook vagy Twitter felhasználó rá kell, hogy kattintson, hogy láthassa a megosztást, de ehhez szintén a Dstrux ingyenes szoftver használata szükséges. Miként az üzleti dokumentumok esetében történik, a kép vagy üzenet ez esetben sem nyomtatható, menthető, másolható, vagy nem készíthető róla képernyőfelvétel. Az üzenetet időzíteni lehet önmegsemmisítésre vagy akár egyszerűen eltűnik parancsra.

 

kep_dstrux.jpg

„Nincsen folyamatosan a hálózaton”, nyilatkozta a Dstrux vezérigazgatója és alapítója, Nathan Hecht. „Csak a barátok és családtagok számára jelenik meg, hogy meghatározott ideig láthassák, majd eltűnik.” Hecht azt mondta, hogy a Dstrux ötlete abból az aggodalomból eredt, hogy az online közzétett képek és üzenetek (különösen azok, amelyek megosztását később megbánjuk) egy örökkévalóságig az interneten maradnak. A technológiájuk biztosítja, hogy miután a kép vagy üzenet ideje leketyeg, örökre eltűnjön. A szolgáltatás a weben keresztül, illetve Apple vagy androidos mobilalkalmazásokkal is elérhető. 

 

És persze itt van a tulajdonjog kérdése is. Ki a tulajdonosa a megosztott tartalmainknak? Mi, vagy a közösségi hálózat? A mai napig a közösségi hálózatoknak exkluzív jogaik voltak a megosztott fájlok és azok online archiválásának vonatkozásában. A Dstrux segítségével a felhasználók képesek fenntartani tartalmaik tulajdonjogát, egészen addig, amíg azt akarják, hogy azok láthatóak legyenek.


A Dstrux csak egy az egyre növekvő számú technológiák közül, amelyet abból a célból fejlesztettek ki, hogy megóvja a felhasználókat az állandó megosztások világában, melynek olyan szereplői vannak, mint az eltűnő üzenetekkel operáló alkalmazások (Snapchat vagy Cyber Dust) vagy az adatvédelem-központú üzenőszolgáltatás, a Wickr, amely még a fotóknak a Facebookon titokban történő megosztási opcióját is tartalmazza. „Egy olyan korszakban, amikor minden folyamatosan a neten van, ami egyszer felkerül, a Dstrux módot biztosít az ideiglenességre”, mondta Hecht.


Forrás: re/code

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkolj minket a Facebookon!

Címkék: adatvédelem facebook

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://virusirto.blog.hu/api/trackback/id/tr517187479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nazareus 2015.02.21. 05:07:44

Nem lehet képernyöfelvételt késziteni?? Majd jól lefotózom a monitort! Na azt védjék ki :)

Értesülj az új átverésekről a Facebookon!

Címkék

adatbiztonság (1) adathalászat (10) adatvédelem (36) Adobe (1) alkalmazás (13) amazon (1) android (36) android market (1) anonymus (1) apple (8) arcfelismerés (2) arcfelismerési technológia (1) átverés (41) Audi (1) bank (1) BankGuard (1) bankkártya (4) biometrikus azonosító (1) bitcoin (1) biztonság (21) blizzard (1) botnet (1) bouncer (1) celeb (1) cenzúra (1) chat (1) Chrome (1) cnn (1) csalás (8) csoport (1) cyberbullying (1) ddos (1) dnt (1) domén (1) e-book (1) e-mail (1) email (4) emoji (1) engedély (1) esemény (1) EU (1) europol (3) facebook (129) Facebook (10) Facebook hangulatjelek (1) fbi (3) felhő (1) felmérés (17) féreg (2) fiók (1) Flame (1) foci (1) frissítés (1) gdata (1) geotagging (2) Gmail (1) google (9) gps (1) gyermek (2) G Data (35) G data (3) g data (6) G Data BankGuard (1) G Data jelszómenedzser (1) G Data TotalProtection (1) hack (2) hacker (36) híresség (1) hoax (1) Hotmail (1) hozzáférés (2) hummer (1) idővonal (2) információbiztonság (2) instagram (4) intel (1) internet (4) internetbiz (1) internetbiztonság (62) ios (1) iOS (2) ipari kémkedés (1) jelszó (2) Jelszókezelő (1) jogok (3) kártevő (47) katasztrófa (1) kémkedés (1) kémprogram (1) keresés (1) kéretlen program (1) kiberbűnözés (2) kiberháború (3) kínai közösségi média (1) komment (1) közösségi média (1) közösségi portál (1) kriptobányászat (1) lájk (1) like (4) linux (1) Linux (1) mac (1) macintosh (1) maya (1) média (1) megosztás (6) metaadat (1) Microsoft (2) mobiltelefon (5) napló (1) Nigéria (3) okosóra (1) okostelefon (2) olimpia (1) online (3) online bankolás (1) Online bankolás (1) Ötven Cent Csoport (1) password (1) phising (1) Pokémon Go (1) Popcorn TIme (1) poszt (1) ransomware (13) rendőrség (2) rootkit (1) sérülékenység (9) Skype (1) skype (2) smart tv (5) spam (10) személyi (3) születésnap (1) szülői felügyelet (1) tartalomszűrés (1) tartózkodási hely (1) ThyssenKrupp (1) törlés (1) torrent (3) trójai (19) twitter (1) update (1) usb (5) vásárlás (1) védelem (2) végítélet (1) videó (1) vírus (2) virusirtó (1) vírusirtó (12) VirusTotal (1) visszaélés (1) Vista (1) vízjel (1) vodafone (1) warcraft (1) Weibo (1) whatsapp (1) wifi (3) windows (1) Windows (2) wordpress (1) World of Warcraft (1) WoW (1) Yahoo (1) Yahoo! (1) zaklatás (1) Zeus (1) zsaroló kártevő (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása