Vírusírtó Blog

Retteghetnek a politikusok az Anonymustól

2013.11.15. 20:29 G Data

title_anonymus.jpg

Az Anonymushoz köthető hackerek azt állítják, hogy feltörték egy olasz politikus, Giuseppe Scopelliti személyi számítógépét és mobiltelefonját. Scopelliti tagja a Szabadság Emberei pártnak, és jelenleg Calabria megválasztott elnökeként regnál.

 

Állítólag ez még csak az első a kiszivárogtatást célzó támadások sorában, amely olasz regionális kormányzatokat vesz célba.

 

A kiszivárogtatás az Itália Hadműveletnek nevezett kampány része. A körülbelül 1000 oldalnyi, most kiszivárogatott dokumentum a maffiával, kábítószerrel és korrupcióval kapcsolatos a hackerek szerint. A fájlok olyan e-maileket is tartalmaznak, melyek állítólag Scopellitihez és közvetlen személyzetéhez tartoznak.

 

Anonymusék azzal vádolják a politikust, hogy nem tesz semmit azért, hogy megfékezze a maffia tevékenységét Calabriában.

 

„Ez még csak a kezdet. Olaszország lakosainak joguk van tudni, hogy a kormányzat milyen dolgokba keveredik bele, különösen, ha ezek összefüggenek a maffiaháborúkkal és a régióban eluralkodó korrupcióval”, írták a hacktivisták a cyberguerilla.org-on.

 

12064788_l.jpg

A hackerek szerint Calabria elnöke csak az első célpontjuk volt. Az olyan régiók, mint Lombardia, Szicília, Toszkána, Campania és Puglia vezetői a következők a sorban.

 

„Amíg nem lehetünk elégedettek a kormányzók politikájával a maffia, a korrupciós ügyek és a gazdasági visszaesés kapcsán, ez fog történni. Sikerült megfertőznünk a regionális adminisztráció tagjainak számítógépeit, köztük a régiók elnökeikét is”, állítják a hacktivisták.

 

Az elmúlt hetekben, ugyanez a csoport vette célba a görög külügyminisztert, a lengyel gazdasági minisztert és az ukrán külügyminisztert is. Ezen szervezetek közül néhány már elismerte, hogy betörtek a rendszerükbe.

 

Nem nagy kockázat kijelenteni, hogy ez az Anonymus közeli csapat az egyik legjelentősebb, ha kormányzati adatok kiszivárogtatásáról van szó.

 

Ez az eset is arra hívja fel a figyelmet, hogy azoknak a személyeknek és szervezeteknek, amelyek nagyobb eséllyel válhatnak ilyen-olyan ok miatt hackerek célpontjává, még inkább megfontolandó, hogy teljes körű biztonsági megoldásokkal (mint például a G Data TotalProtection) lássák el számítógépeiket, táblagépeiket és okostelefonjaikat, ha a tárolt dokumentumaikat valóban biztonságban szeretnék tudni.

 

(Giuseppe Scopelliti tartományi elnök onnan lehet ismerős, hogy az ő ötlete volt, hogy a Calabria történelmét és szépségét jelképező riacei bronzszobrokkal reklámozzák a területet. Az 1972-ben, Riace tengerében talált két ókori műkincs azonban egészen modern szerepben jelent meg a reklámfilmben. A Krisztus előtti 5. századból származó szobrok digitális technikával mozgó alakokká váltak, amelyek egy képernyőn nézik Calabria nevezetességeit.

 

A meztelen férfiak azonban nem nyerték el a helyiek tetszését: az újságok szerint a riacei szobrok leginkább Chippendale sztriptíz-fiúkra hasonlítanak. "Calabriában oly sok gyönyörű hely van, muszáj volt két meztelen hátsóval reklámozni bennünket?" - kérdezte az Il Quotidiano della Calabria.)

 

Forrás: Softpedia

Tetszett a bejegyzés? Lájkolj minket a Facebookon!

Címkék: hacker

Írj kommentet

A bejegyzés trackback címe:

https://virusirto.blog.hu/api/trackback/id/tr435634133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Értesülj az új átverésekről a Facebookon!

Címkék

adatbiztonság (1) adathalászat (10) adatvédelem (36) Adobe (1) alkalmazás (13) amazon (1) android (36) android market (1) anonymus (1) apple (8) arcfelismerés (2) arcfelismerési technológia (1) átverés (41) Audi (1) bank (1) BankGuard (1) bankkártya (4) biometrikus azonosító (1) bitcoin (1) biztonság (21) blizzard (1) botnet (1) bouncer (1) celeb (1) cenzúra (1) chat (1) Chrome (1) cnn (1) csalás (8) csoport (1) cyberbullying (1) ddos (1) dnt (1) domén (1) e-book (1) e-mail (1) email (4) emoji (1) engedély (1) esemény (1) EU (1) europol (3) facebook (129) Facebook (10) Facebook hangulatjelek (1) fbi (3) felhő (1) felmérés (17) féreg (2) fiók (1) Flame (1) foci (1) frissítés (1) gdata (1) geotagging (2) Gmail (1) google (9) gps (1) gyermek (2) G data (3) g data (6) G Data (35) G Data BankGuard (1) G Data jelszómenedzser (1) G Data TotalProtection (1) hack (2) hacker (36) híresség (1) hoax (1) Hotmail (1) hozzáférés (2) hummer (1) idővonal (2) információbiztonság (2) instagram (4) intel (1) internet (4) internetbiz (1) internetbiztonság (62) ios (1) iOS (2) ipari kémkedés (1) jelszó (2) Jelszókezelő (1) jogok (3) kártevő (47) katasztrófa (1) kémkedés (1) kémprogram (1) keresés (1) kéretlen program (1) kiberbűnözés (2) kiberháború (3) kínai közösségi média (1) komment (1) közösségi média (1) közösségi portál (1) kriptobányászat (1) lájk (1) like (4) linux (1) Linux (1) mac (1) macintosh (1) maya (1) média (1) megosztás (6) metaadat (1) Microsoft (2) mobiltelefon (5) napló (1) Nigéria (3) okosóra (1) okostelefon (2) olimpia (1) online (3) online bankolás (1) Online bankolás (1) Ötven Cent Csoport (1) password (1) phising (1) Pokémon Go (1) Popcorn TIme (1) poszt (1) ransomware (13) rendőrség (2) rootkit (1) sérülékenység (9) Skype (1) skype (2) smart tv (5) spam (10) személyi (3) születésnap (1) szülői felügyelet (1) tartalomszűrés (1) tartózkodási hely (1) ThyssenKrupp (1) törlés (1) torrent (3) trójai (19) twitter (1) update (1) usb (5) vásárlás (1) védelem (2) végítélet (1) videó (1) vírus (2) vírusirtó (12) virusirtó (1) VirusTotal (1) visszaélés (1) Vista (1) vízjel (1) vodafone (1) warcraft (1) Weibo (1) whatsapp (1) wifi (3) windows (1) Windows (2) wordpress (1) World of Warcraft (1) WoW (1) Yahoo (1) Yahoo! (1) zaklatás (1) Zeus (1) zsaroló kártevő (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása