Vírusírtó Blog

5 tipp a biztonságos nyaraláshoz

2018.08.13. 11:11 G Data

biztonsagos-nyaralas-kiemelt.jpgLegyen az a Balaton vagy a horvát tengerpart, a legtöbben a nyaralásra is magukkal viszik az okostelefonjukat és akár a notebookjukat. A nyílt vezetéknélküli hálózatok és a közösségi hálózatok nem otthoni használata azonban rejteget néhány veszélyt, amelyre jobb felkészülnünk. A G DATA most 5 biztonsági tippet oszt meg olvasóinkkal.


1. Csak óvatosan a wifi-vel


Az ingyenes hotspotok a szállásokon és a reptereken, illetve a számítógépek az internetkávézókban gyakran nem rendelkeznek megfelelő védelemmel. Ez lehetővé teszi a kiberbűnözők számára személyes adataink, kapcsolataink és jelszavaink megszerzését. Az sem jelent feltétlen garanciát a biztonságra, ha jelszóval védett, fizetős vezeték nélküli hálózatra csatlakoztunk, mert könnyen előfordulhat, hogy a hotel nem gondoskodik rendszeresen a biztonsági frissítések telepítéséről. Így ha például bankolni szeretnénk, érdemesebb ezt az okostelefonunk segítségével létrehozott mobilhálózaton keresztül megtennünk.


2. Vigyázzunk a nyilvános gépekkel!


A nyilvános számítógépek ritkán kapják meg a szükséges védelmet, úgyhogy ezekre lehetőleg ne töltsünk le személyes adatokat. Ha internetkávézóból szeretnénk belépni a levelezésünkbe vagy egy közösségi hálózatba, akkor még a nyaralás előtt állítsunk be kétlépcsős hitelesítést: ilyenkor a jelszó megadása után a szolgáltató egy kódot küld a mobiltelefonunkra, és a belépéshez ezt is meg kell adnunk.


3. Ne hagyjunk esélyt a zsebtolvajoknak!


Lehetőség szerint ne adjuk okostelefonunkat idegenek kezébe, használjunk inkább szelfibotot, ha magunkat szeretnénk megörökíteni egy képen. Ha kütyüinket a tengerpartra vagy egy hotel medencéjéhez vinnénk, különösen figyeljünk rájuk, mert ezek a helyek aranybányának számítanak a gyanútlan turisták értékeire vadászó tolvajoknak.


4. Telepítsünk egy biztonsági szoftvert!


Mobileszközeinken és számítógépünkön is egy hatékony, teljes körű biztonsági megoldásra van szükségünk. Indulás előtt frissítsük a biztonsági szoftvert és a gépet is, majd aktiváljunk lopás elleni védelmet. Ez lehetővé teszi, hogy bemérjük az eszköz helyzetét, és távolról lezárjuk vagy az összes adatát töröljük. A notebookok esetében a merevlemez titkosítása a megoldás arra, hogy a tolvajoknak ne legyen esélyük elolvasni a tárolt adatokat. Végül készítsünk biztonsági mentést adatainkról! Ezt mindenképpen tegyük meg egy külső tárolóeszközre, amit persze nem viszünk magunkkal.


5. Csak visszafogottan a posztolással


Ugyan csábító, hogy már az indulás első napján megosszuk a nagyvilággal, hogy nyaralni indultunk, de ez a betörők figyelmét is felhívhatja arra, hogy üres a házunk. Ezért az ilyen posztokat ne tegyük nyilvánossá, csak kiválasztott ismerőseinkkel osszuk meg. Vagy még jobb, ha a nyaralási beszámolóval megvárjuk az utazás végét, és a képeket már csak akkor tesszük közzé, ha hazaértünk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkolj minket a Facebookon!

Írj kommentet

A bejegyzés trackback címe:

https://virusirto.blog.hu/api/trackback/id/tr2714177899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Értesülj az új átverésekről a Facebookon!

Címkék

adatbiztonság (1) adathalászat (10) adatvédelem (36) Adobe (1) alkalmazás (13) amazon (1) android (36) android market (1) anonymus (1) apple (8) arcfelismerés (2) arcfelismerési technológia (1) átverés (41) Audi (1) bank (1) BankGuard (1) bankkártya (4) biometrikus azonosító (1) bitcoin (1) biztonság (21) blizzard (1) botnet (1) bouncer (1) celeb (1) cenzúra (1) chat (1) Chrome (1) cnn (1) csalás (8) csoport (1) cyberbullying (1) ddos (1) dnt (1) domén (1) e-book (1) e-mail (1) email (4) emoji (1) engedély (1) esemény (1) EU (1) europol (3) Facebook (10) facebook (129) Facebook hangulatjelek (1) fbi (3) felhő (1) felmérés (17) féreg (2) fiók (1) Flame (1) foci (1) frissítés (1) gdata (1) geotagging (2) Gmail (1) google (9) gps (1) gyermek (2) g data (6) G Data (35) G data (3) G Data BankGuard (1) G Data jelszómenedzser (1) G Data TotalProtection (1) hack (2) hacker (36) híresség (1) hoax (1) Hotmail (1) hozzáférés (2) hummer (1) idővonal (2) információbiztonság (2) instagram (4) intel (1) internet (4) internetbiz (1) internetbiztonság (62) ios (1) iOS (2) ipari kémkedés (1) jelszó (2) Jelszókezelő (1) jogok (3) kártevő (47) katasztrófa (1) kémkedés (1) kémprogram (1) keresés (1) kéretlen program (1) kiberbűnözés (2) kiberháború (3) kínai közösségi média (1) komment (1) közösségi média (1) közösségi portál (1) kriptobányászat (1) lájk (1) like (4) Linux (1) linux (1) mac (1) macintosh (1) maya (1) média (1) megosztás (6) metaadat (1) Microsoft (2) mobiltelefon (5) napló (1) Nigéria (3) okosóra (1) okostelefon (2) olimpia (1) online (3) online bankolás (1) Online bankolás (1) Ötven Cent Csoport (1) password (1) phising (1) Pokémon Go (1) Popcorn TIme (1) poszt (1) ransomware (13) rendőrség (2) rootkit (1) sérülékenység (9) skype (2) Skype (1) smart tv (5) spam (10) személyi (3) születésnap (1) szülői felügyelet (1) tartalomszűrés (1) tartózkodási hely (1) ThyssenKrupp (1) törlés (1) torrent (3) trójai (19) twitter (1) update (1) usb (5) vásárlás (1) védelem (2) végítélet (1) videó (1) vírus (2) virusirtó (1) vírusirtó (12) VirusTotal (1) visszaélés (1) Vista (1) vízjel (1) vodafone (1) warcraft (1) Weibo (1) whatsapp (1) wifi (3) windows (1) Windows (2) wordpress (1) World of Warcraft (1) WoW (1) Yahoo (1) Yahoo! (1) zaklatás (1) Zeus (1) zsaroló kártevő (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása