Vírusírtó Blog

Biztonságosabb lesz a Facebook, ha kihasználjuk a Listákat

2012.04.09. 16:05 G Data

title_listak.jpgEgyáltalán nem jelentenek már újdonságot a Listák a Facebookon, mégis az a tapasztalatom, hogy elég kevesen használják őket.

 

Öreg hiba, mivel nemcsak arra szolgálnak, hogy ismerőseinket kategóriákba soroljuk, hanem arra is jók, hogy kényelmesebbé és biztonságosabbá tegyük a Facebookot.

 

 

A Listák a Facebookon már jó ideje rendelkezésre állnak, de jelenlegi formájukat tulajdonképpen a Google+ Köreire válaszul vezették be még tavaly. A probléma csak az, hogy akinek már  van 2-300 ismerőse, az nem szívesen áll neki most kategóriákba sorolni őket. Pedig ha rászánunk mondjuk fél-egy órát, akkor a későbbiekben sokkal rugalmasabban szabályozhatjuk majd a megosztásokat és még biztonságosabbá is tehetjük magunknak a Facebookot.

 

A korábbi, csak manuálisnak nevezett listák után tavaly megjelentek az úgynevezett okos listák is, amelyeket a Facebook automatikusan tölt fel az ismerőseinkből, igyekezve a hasonló embereket összeválogatni. Ha azok közé tartozunk, akik sosem használták ki a Listák nyújtotta lehetőségeket, akkor most itt az idő, hogy változtassunk ezen!

 

A Listákat most a bal oldali hasábban találjuk, Friends néven. Ha ide kattintunk, a következő oldalra jutunk:

 

2012.04.09_listak_001.jpg 

Itt bármelyik listát kiválaszthatjuk, ha a nevére kattintunk, de újat is létrehozhatunk a jobbra fent található Lista létrehozása gombot megnyomva. Egy adott listához hozzáadhatjuk ismerőseinket és az általunk kedvelt céges oldalakat is. Egy elem több listában is szerepelhet, így például egy közeli rokon egyszerre lehet családtag, nagyon jó barát és kolléga is. Ha rendesen kihasználjuk a lehetőségeket, akkor nagyon kényelmesen csoportosíthatjuk az ismerősöket érdeklődési kör szerint, így később megoldhatjuk például azt, hogy a horgászattal kapcsolatos bejegyzéseket csak azok lássák, akiket ez valóban érdekelhet, ahelyett, hogy minden barátunk üzenőfalát teleszemetelnénk a legújabb fogást bemutató fotókkal.

 

A Listák másik előnye, hogy ha tényleg sok ismerősünk és kedvelt oldalunk van, akkor saját üzenőfalunkon is rendet tehetünk a segítségükkel. Például hozzuk létre a következő listákat, és töltsük is fel őket a megfelelő oldalakkal:

  1. Nagy hírügynökségek
  2. Zene, együttesek
  3. Hírességek, színészek, stb.
  4. Sorozatok, filmek
  5. Sport

 

…és így tovább.

 

Ezután, ha az aktuális, sporthoz kapcsolódó információk érdekelnek, csak kattintsunk üzenőfalunkon bal oldalon a Sport listára, és máris csak azok jelennek meg előttünk.

 

A Listák akkor is szerephez jutnak, ha mi magunk töltünk fel új bejegyzést: miután ezt elkészítettük, még beállíthatjuk, hogy melyik listával szeretnénk megosztani az információt.

 

2012.04.09_listak_002_1.jpg 

Érdemes kihasználni a Korlátozott nevű lista nyújtotta lehetőségeket is. Az ebbe sorolt személyek és oldalak csak a Nyilvánossá tett bejegyzéseinket láthatják, tehát a felületes ismerősöket, a „muszáj volt visszajelölnöm” típusú kapcsolatokat, a főnökünket nyugodtan átrakhatjuk ide.

Végül, de nem utolsó sorban, ha nem tetszik az új Idővonal, akkor a Listák segítségével egy adott ismerős üzenőfalát is végignézhetjük, fordított időrendben. Ha például a Facecrooks bejegyzéseire vagyunk kíváncsiak, készítsünk egy Facecrooks nevű listát, adjuk hozzá a Facecrooks oldalát, és most már erre kattinva az Idővonal helyett a régi üzenőfalas formában láthatjuk az történéseket.

 

2012.04.09_listak_003.jpg 

 

 

Az átverések nemzetközi vadászatában partnerünk a Facecrooks.

Tetszett a bejegyzés? Lájkolj minket a Facebookon!

Címkék: biztonság facebook

Írj kommentet · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://virusirto.blog.hu/api/trackback/id/tr684373574

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Értesülj az új átverésekről a Facebookon!

Címkék

adatbiztonság (1) adathalászat (10) adatvédelem (36) Adobe (1) alkalmazás (13) amazon (1) android (36) android market (1) anonymus (1) apple (8) arcfelismerés (2) arcfelismerési technológia (1) átverés (41) Audi (1) bank (1) BankGuard (1) bankkártya (4) biometrikus azonosító (1) bitcoin (1) biztonság (21) blizzard (1) botnet (1) bouncer (1) celeb (1) cenzúra (1) chat (1) Chrome (1) cnn (1) csalás (8) csoport (1) cyberbullying (1) ddos (1) dnt (1) domén (1) e-book (1) e-mail (1) email (4) emoji (1) engedély (1) esemény (1) EU (1) europol (3) facebook (129) Facebook (10) Facebook hangulatjelek (1) fbi (3) felhő (1) felmérés (17) féreg (2) fiók (1) Flame (1) foci (1) frissítés (1) gdata (1) geotagging (2) Gmail (1) google (9) gps (1) gyermek (2) G Data (35) G data (3) g data (6) G Data BankGuard (1) G Data jelszómenedzser (1) G Data TotalProtection (1) hack (2) hacker (36) híresség (1) hoax (1) Hotmail (1) hozzáférés (2) hummer (1) idővonal (2) információbiztonság (2) instagram (4) intel (1) internet (4) internetbiz (1) internetbiztonság (62) ios (1) iOS (2) ipari kémkedés (1) jelszó (2) Jelszókezelő (1) jogok (3) kártevő (47) katasztrófa (1) kémkedés (1) kémprogram (1) keresés (1) kéretlen program (1) kiberbűnözés (2) kiberháború (3) kínai közösségi média (1) komment (1) közösségi média (1) közösségi portál (1) kriptobányászat (1) lájk (1) like (4) linux (1) Linux (1) mac (1) macintosh (1) maya (1) média (1) megosztás (6) metaadat (1) Microsoft (2) mobiltelefon (5) napló (1) Nigéria (3) okosóra (1) okostelefon (2) olimpia (1) online (3) online bankolás (1) Online bankolás (1) Ötven Cent Csoport (1) password (1) phising (1) Pokémon Go (1) Popcorn TIme (1) poszt (1) ransomware (13) rendőrség (2) rootkit (1) sérülékenység (9) skype (2) Skype (1) smart tv (5) spam (10) személyi (3) születésnap (1) szülői felügyelet (1) tartalomszűrés (1) tartózkodási hely (1) ThyssenKrupp (1) törlés (1) torrent (3) trójai (19) twitter (1) update (1) usb (5) vásárlás (1) védelem (2) végítélet (1) videó (1) vírus (2) vírusirtó (12) virusirtó (1) VirusTotal (1) visszaélés (1) Vista (1) vízjel (1) vodafone (1) warcraft (1) Weibo (1) whatsapp (1) wifi (3) Windows (2) windows (1) wordpress (1) World of Warcraft (1) WoW (1) Yahoo (1) Yahoo! (1) zaklatás (1) Zeus (1) zsaroló kártevő (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása