Vírusírtó Blog

Tippek a biztonságos nyaraláshoz

2017.07.11. 13:13 G Data

41598045_l.jpgA legjobb vakációt is elrontja, ha az utazás alatt ellopják bankkártya adatainkat vagy meghekkelik Facebook fiókunkat, de még kellemetlenebb, ha arra kell hazajönnünk, hogy betörők jártak a lakásunkban. A G DATA tippjei segítenek biztonságosabbá tenni a nyaralást.


A jéghideg üdítő mellett az ingyenes WiFi jelenti a legnagyobb csábítást a vakációzók számára. A legtöbben azonnal csatlakoznak az első szabadon elérhető vezeték nélküli hálózathoz, amint a telefonjuk jelzi a lehetőséget. Sajnos a bűnözők tudják, hogy a legtöbb publikus hálózat nem rendelkezik megfelelő védelemmel, és így megszerezhetik az internetezők személyes adatait – beleértve akár a jelszavakat vagy bankkártya adatokat.


Az ingyenes vezeték nélküli hálózatokon ezért érdemes tartózkodni az online bankolástól és az internetes vásárlástól, és ha lehet, akkor a közösségi és az e-mail fiókunkba se lépjünk be. Ugyanez a szabály érvényes az internet kávézókra is: az ezekben megtalálható gépeken akár hemzseghetnek a kémprogramok.


A publikus internet és a közös használatú számítógépek arra valók, hogy tájékozódjunk a helyi látnivalókról, vagy elolvassuk a híreket. A bizalmas ügyek online elintézéséhez viszont használjuk a mobiltelefonunkat és a 4G-s adatkapcsolódást.


Frissíts még otthon


Mielőtt nyaralni indulunk, telepítsünk a mobilkészülékünkre egy biztonsági szoftvert. Ez nem csak a kártevők ellen nyújt védelmet, de a készülék elvesztése vagy ellopása esetén van rá esélyünk, hogy megtaláljuk a készüléket, vagy távolról letöröljük az adatainkat.


Ha magunkkal visszük a notebookunkat, ellenőrizzük a feltelepített vírusirtó licencét, nehogy az a nyaralás alatt járjon le. Még otthon végezzük el a szoftverfrissítéseket is, már csak azért is, mert a javítócsomagok letöltése nagy adatforgalommal járhat! Az indulás előtt érdemes egy biztonsági mentést is készíteni a készülékeinkről. Az adatvagyonunkat – például a régi fotóinkat és dokumentumainkat – ne veszélyeztessük az utazással!


Lehetőség szerint védjük eszközeinket PIN kóddal, jelszóval, ujjnyomat azonosítóval. Ezek mind-mind megnehezítik a tolvajok számára, hogy beléphessenek eszközeinkbe és adataikhoz hozzájussanak. Emellett kapcsoljuk ki a Bluetooth és a WiFi funkciókat is a mobilunkon, amikor nem használjuk ezeket. Ez egyrészt segít megelőzni a támadásokat, másrészt kíméli a telefon akkumulátorát, így a hosszú túrák végére is marad még energia a készülékben.


Óvatosan a posztolással


Az utazás alatt ne osszuk meg élményeinket publikusan a közösségi oldalakon.


Nyaralásunk híre a tolvajok olvasatában üres, megtámadható házat jelent. Ezért azt tanácsoljuk, hogy a nyaralás alatt csak közeli ismerősökkel osszuk meg a fotóinkat, vagy a hazatérésünk után tegyük fel a fotókat Facebook oldalunkra. Ha ezzel nem tudunk várni, akkor emailben is elküldhetjuk a legjobb felvételeket közeli családtagjainknak és barátainknak.


Végül a nyaralás során ne hagyjunk esélyt a zsebtolvajoknak! Lehetőség szerint ne adjuk okostelefonunkat idegenek kezébe, használjunk inkább szelfibotot, ha magunkat szeretnénk megörökíteni egy képen. Ha kütyüinket a tengerpartra vagy egy hotel medencéjéhez vinnénk, különösen figyeljünk rájuk, mert ezek a helyek aranybányának számítanak a gyanútlan turisták értékeire vadászó tolvajoknak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkolj minket a Facebookon!

Írj kommentet

A bejegyzés trackback címe:

https://virusirto.blog.hu/api/trackback/id/tr6112656983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Értesülj az új átverésekről a Facebookon!

Címkék

adatbiztonság (1) adathalászat (10) adatvédelem (36) Adobe (1) alkalmazás (13) amazon (1) android (36) android market (1) anonymus (1) apple (8) arcfelismerés (2) arcfelismerési technológia (1) átverés (41) Audi (1) bank (1) BankGuard (1) bankkártya (4) biometrikus azonosító (1) bitcoin (1) biztonság (21) blizzard (1) botnet (1) bouncer (1) celeb (1) cenzúra (1) chat (1) Chrome (1) cnn (1) csalás (8) csoport (1) cyberbullying (1) ddos (1) dnt (1) domén (1) e-book (1) e-mail (1) email (4) emoji (1) engedély (1) esemény (1) EU (1) europol (3) Facebook (10) facebook (129) Facebook hangulatjelek (1) fbi (3) felhő (1) felmérés (17) féreg (2) fiók (1) Flame (1) foci (1) frissítés (1) gdata (1) geotagging (2) Gmail (1) google (9) gps (1) gyermek (2) G Data (35) G data (3) g data (6) G Data BankGuard (1) G Data jelszómenedzser (1) G Data TotalProtection (1) hack (2) hacker (36) híresség (1) hoax (1) Hotmail (1) hozzáférés (2) hummer (1) idővonal (2) információbiztonság (2) instagram (4) intel (1) internet (4) internetbiz (1) internetbiztonság (62) ios (1) iOS (2) ipari kémkedés (1) jelszó (2) Jelszókezelő (1) jogok (3) kártevő (47) katasztrófa (1) kémkedés (1) kémprogram (1) keresés (1) kéretlen program (1) kiberbűnözés (2) kiberháború (3) kínai közösségi média (1) komment (1) közösségi média (1) közösségi portál (1) kriptobányászat (1) lájk (1) like (4) Linux (1) linux (1) mac (1) macintosh (1) maya (1) média (1) megosztás (6) metaadat (1) Microsoft (2) mobiltelefon (5) napló (1) Nigéria (3) okosóra (1) okostelefon (2) olimpia (1) online (3) Online bankolás (1) online bankolás (1) Ötven Cent Csoport (1) password (1) phising (1) Pokémon Go (1) Popcorn TIme (1) poszt (1) ransomware (13) rendőrség (2) rootkit (1) sérülékenység (9) Skype (1) skype (2) smart tv (5) spam (10) személyi (3) születésnap (1) szülői felügyelet (1) tartalomszűrés (1) tartózkodási hely (1) ThyssenKrupp (1) törlés (1) torrent (3) trójai (19) twitter (1) update (1) usb (5) vásárlás (1) védelem (2) végítélet (1) videó (1) vírus (2) virusirtó (1) vírusirtó (12) VirusTotal (1) visszaélés (1) Vista (1) vízjel (1) vodafone (1) warcraft (1) Weibo (1) whatsapp (1) wifi (3) Windows (2) windows (1) wordpress (1) World of Warcraft (1) WoW (1) Yahoo (1) Yahoo! (1) zaklatás (1) Zeus (1) zsaroló kártevő (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása