Vírusírtó Blog

Új titkosítási szabvány kerül bevezetésre az Apple-nél és a Google-nél

2014.09.25. 10:00 G Data

title_encryption.jpgAz Apple azon bejelentésének nyomán, miszerint egy olyan fejlesztést eszközölnek az iOS8 operációs rendszerükön, amely következtében még a rendőrség sem képes adatokhoz hozzájutni a legtöbb iPhone-ról vagy iPad-ról, a Google is hasonló nyilatkozattal rukkolt elő.

 

A keresőóriás azt állította, hogy a következő generációs androidos operációs rendszer, az Android L, nagy változásokat fog hozni az információbiztonság terén. Először története során, alapértelmezett beállításként titkosítani fogja az adatokat, így felzárkózva a nagy rivális mellé, írta a Washington Post.

Az opcionális titkosítás már 2011 óta lehetséges az Androidnál, de csak néhány felhasználó tudta, hogyan kapcsolja be ezt a funkciót.

 

Amikor az következő hónap végén az Android L kijön, drámai változásoknak lehetünk szemtanúi. Az automatikus titkosítással csak az eszköz jelszavát beütő felhasználók lesznek képesek elérni a képeket, videókat és más privát, az okostelefonon tárolt információkat.

 

Most, hogy a Google és az Apple egyesítik erőiket ennek a típusú titkosításnak a bevezetése kapcsán, úgy tűnik, hogy a rendvédelmi szervek számára nagy nehézséget fog okozni a személyes adatok begyűjtése, még akkor is, ha a megfelelő parancsokkal vagy határozatokkal rendelkeznek.

 

Ez az eltolódás a titkosítási szabványok területén egy kétélű fegyver, amely meglehetősen nagy hatással bírhat. Egyrészt a technológiai gigászok, mint a Google is, azt állítják, hogy az új szabályok teszik képessé őket, hogy biztonságosabb termékeket gyártsanak, amelyek immúnisak lesznek a kormányzat kíváncsi tekintetére.

 

31658925_l.jpg

A dolog másik fele viszont nem fest túl jó képet, mert végeredményben csak nehézséget fog támasztani a rendőrség számára az ügyek megoldása során.

 

Ez az aspektus azonban nem zavarja az adatvédelemmel foglalkozó jogászokat, ügyvédeket, akik rettentő lelkesek a változás miatt, és üdvözlik a tech cégek ez irányú döntését.

 

Az Apple és a Google egymástól eltérően fogják kezelni a változásokat, de a végeredmény pont ugyanaz lesz.

 

Az Apple gyakorlatilag a felhasználók ölébe pottyantja az új titkosítási szabványt, amikor azok frissítenek a legújabb iOS8-as verzióra.

 

Azonban a legtöbb adat valószínűleg maradni fog felhasználók felhőben tárolt fiókjaiban, amelyet a rendőrség még mindig elérhet. Persze ezt is ki lehet játszani, hiszen beállítható az adatok felhőbe történő szinkronizálásának a blokkolása az eszközökön.

 

Az androidos frissítések fokozatosan történnek. Biztos, hogy a Google saját Nexus eszközei és Play Editionjai kapják meg először a frissítést, azonban a más gyártók saját eszközeinek frissítése késedelmet szenvedhet.

 

Ez amiatt van így, amit a szakértők az androidos ökoszisztéma „töredezettségnek” neveznek, úgyhogy még akkor is, ha az Android L kijönne még ebben a hónapban az új titkosítási funkcióval, hónapokig, de akár évekig is tarthat, mire minden androidos felhasználó ki tudja használni ennek előnyeit.

 

Forrás: Softpedia

Tetszett a bejegyzés? Lájkolj minket a Facebookon!

Címkék: google apple internetbiz

Írj kommentet

A bejegyzés trackback címe:

https://virusirto.blog.hu/api/trackback/id/tr636728413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Értesülj az új átverésekről a Facebookon!

Címkék

adatbiztonság (1) adathalászat (10) adatvédelem (36) Adobe (1) alkalmazás (13) amazon (1) android (36) android market (1) anonymus (1) apple (8) arcfelismerés (2) arcfelismerési technológia (1) átverés (41) Audi (1) bank (1) BankGuard (1) bankkártya (4) biometrikus azonosító (1) bitcoin (1) biztonság (21) blizzard (1) botnet (1) bouncer (1) celeb (1) cenzúra (1) chat (1) Chrome (1) cnn (1) csalás (8) csoport (1) cyberbullying (1) ddos (1) dnt (1) domén (1) e-book (1) e-mail (1) email (4) emoji (1) engedély (1) esemény (1) EU (1) europol (3) Facebook (10) facebook (129) Facebook hangulatjelek (1) fbi (3) felhő (1) felmérés (17) féreg (2) fiók (1) Flame (1) foci (1) frissítés (1) gdata (1) geotagging (2) Gmail (1) google (9) gps (1) gyermek (2) g data (6) G Data (35) G data (3) G Data BankGuard (1) G Data jelszómenedzser (1) G Data TotalProtection (1) hack (2) hacker (36) híresség (1) hoax (1) Hotmail (1) hozzáférés (2) hummer (1) idővonal (2) információbiztonság (2) instagram (4) intel (1) internet (4) internetbiz (1) internetbiztonság (62) ios (1) iOS (2) ipari kémkedés (1) jelszó (2) Jelszókezelő (1) jogok (3) kártevő (47) katasztrófa (1) kémkedés (1) kémprogram (1) keresés (1) kéretlen program (1) kiberbűnözés (2) kiberháború (3) kínai közösségi média (1) komment (1) közösségi média (1) közösségi portál (1) kriptobányászat (1) lájk (1) like (4) Linux (1) linux (1) mac (1) macintosh (1) maya (1) média (1) megosztás (6) metaadat (1) Microsoft (2) mobiltelefon (5) napló (1) Nigéria (3) okosóra (1) okostelefon (2) olimpia (1) online (3) online bankolás (1) Online bankolás (1) Ötven Cent Csoport (1) password (1) phising (1) Pokémon Go (1) Popcorn TIme (1) poszt (1) ransomware (13) rendőrség (2) rootkit (1) sérülékenység (9) skype (2) Skype (1) smart tv (5) spam (10) személyi (3) születésnap (1) szülői felügyelet (1) tartalomszűrés (1) tartózkodási hely (1) ThyssenKrupp (1) törlés (1) torrent (3) trójai (19) twitter (1) update (1) usb (5) vásárlás (1) védelem (2) végítélet (1) videó (1) vírus (2) virusirtó (1) vírusirtó (12) VirusTotal (1) visszaélés (1) Vista (1) vízjel (1) vodafone (1) warcraft (1) Weibo (1) whatsapp (1) wifi (3) Windows (2) windows (1) wordpress (1) World of Warcraft (1) WoW (1) Yahoo (1) Yahoo! (1) zaklatás (1) Zeus (1) zsaroló kártevő (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása